Followers

Wednesday, 22 May 2013

supervisor yang superb!!!!

fuhhhh,,,,lega gler laaaa,,,,,,arni supervisor universti ak datang,,,wauu,,berdebo2 asenyer mula2,,takot gler mse dye datang,,yelaa,,enth ape la sv industri ak ckp nnti,,,harap2 bnda baik la kan,,alhamdulillah,,sumenyer berjalan dengan lancar..c.letfee pon bg response yang baik sajo,,terlebih lega la aku,,

setakat ni performnce aku bgus,,cume pasni kne banyak bertanya laa,,mklum laaa,,dak usim kan,,pemalu,,hahahah,,kne perbaiki lnguage english tu lagi,,ktnyer la,,kehadiran so far ok la,,masok pong fleksibel je,,hehehe,,pper pun tqvm kt c.letfee coz bg kerjasame yang diharapkan,,ehehhe~~!!

so,,chaw lu,,nk blik da,,,x kan nk dok opis lame2 kan,,berkutu kt sini,,hehehe~~!!! bbyee

Friday, 17 May 2013

wau,,rasa da lame tak update blog ni,,so..sekarang aku tgah menjalani peraktikal kt Bernama Radio24..so far,,kt sni banyak bnda aku blajar..dengan staff yg sporting n supervisor yg berpngalaman mmbuatkan aku tahu bnyak bnda..kt sni ad 33 staff n 3 wartwan penyiaran..kt sni ktrng ad 3 bahagian kne wat spnjng praktikal,,first,,aku jdik wrtwan pnyiaran,,wat cross over,,skrip and soundbyte,,pastu aku jadik translator news plak,,,crik news international pastu translte dlm BM n last skli,,ktrng kne wat PSA plak,,,

ni yg susah,,wat PSA yg memg bukn kepakaran aku,,pper pun,,akan ku cbe sdya upaya melksnakan tgas yg di beri,,cewaaahh,,hahaha,,so,,chaiyok2!!!,,

Saturday, 12 May 2012

Jalan-jalan cari air,,kt SG GABAI,,,=D

hai saudra saudri cikebum cikebum,,hahahha,,so,,wat pe je arni?,,jalan2?,,mkn?,crik psal?,,hahah,,tu tak termsok la,,so,mood cm ner?,,ok?..dgn cuaca yg pnas x bpe nk pns ni,,,ok2 la kn,,ermm,arini nak update status tntng pnglaman jalan2 cti bersama ngn mmber yerchenta,,ke mana?,,pastinyer ke SG GBAI,,hehehe,, ktrng ni mmg suka berjlan,,so,,mse time short sem tu,,ktrng pon plan la g mandi manda di sg gbai,,pergh,,tmpnyer,,,sjok btol,,tp mse ktrng pergi tu ramai gak la,,time cti mnggu la ktekan,,hahah,,amek kau,,rmainyer,tp ktrng ttap dpt tmpat baik pnyer,,dkt ngn air,,hehehe,,,tntng makann,,jgn rsu,,,kami ad chef khas yg diimport dri PERLIS,,x lain x bukan kwn kami sndri K.ENGKU ,,nme blog dye intai-intai dapur bersama k.engku,,waaahh,,,klas ko jah,,hahaha,,,

untung kan ad org pandai masak ni,,order je la,,hahaha,,

yummy!!,,sdp kn,,,ish,,tgn ni,,g jao2 sner,,,huhuhu,,
dgn cuaca yg x bape nak pnas tu mmg best la nk mndi,,,heheeh,,mula tu cuak jgk la kn,,,da r ktrng yg pmpuan je yg pergi,,tpi keseronokkan mngatasi sglne-gelenyer pon adoi,,hehheh,,bantai je la,,mndi mmg da x ingt dunia da,,,waaahh,,best sgt,,,bler la nk g ag kn,,dlm prncngn target strusnya BROGA HILL!!!,,upcoming event la ktekn,,hehehe,,,

eh,,bergurau senda,,kng jtuh ssah,,huhuhu,,=)




waaahh,,seronoknyer ek korng mndi,,,x jmpe air smnggu ea,,

waahhh seronok kn,,heheh,,ni bru sg gabi,,lom msok ag gmbo BROGA HILL,,heehhe,,,akn diupload selepas ini,,so,,tnggu dgn pnoh ksabaran la ye,,hiihi,,ermm,,ngntoknyer,,tgn pon da pnt nk taip,,kte jmpe lain kli la ye,,huwaaaaaa,,,mnguap plak kt cni,,opss sorry,,hehehe,,k la,,bbye,,gudnite n sweet dream,,salam,,,
tp sblum tu,,tgk la gmbo2 bwah ni,,jgn bwk mmpi sudaa la ye,,huhuhu,,,

waaahh,,klas gtu kn,,hutan lipur tu,,hihihi,,

First time jadi sukarelawan ZOO,,hehehh,,=D

salam,,haii  ape kabo?,,so, cm ne mood arni?,,dgn cuaca yang nan indah ini pasti mood pon cria kn,,huhuhu,,so mcm bse la whai saudra saudari cikebum cikebum,,hehehe,,nk up date smething la,,ape ek,,,ermmm,,,,,tgk tjok pon da dpt agk kn,,lalalalalla,,nk dijadikn kish mse ktrng taun 2 ad la prgrm yg dianjurkan kakak n abg2 snior komunikasi iaitu jdk sukarelawan kt ZOO!!,,hahahah,,sy dgo pon terkedu2,,pergh,,ayt dye mmg x menhan la,,hehehe,,,
jdinyer ktrng pon smngt la nk g,,dgn pkai bju sukan dn x sabar rsnyer nk jmpe haiwan2 kt sner,,rse rndu pule,,ngeee~~~,,so,,kol 6 stngh da terpacak kt dpn hostel NILAM tu haa,,tnggu bas dtg,,

hahaha,,semangat btol nak g ZOO,,,=P


so,,bler smpai kt sner tu,,kami dibahagikan dgn beberapa kumpulan,,ye la kn,,dtg bkn nyer nk mnziarah,,tapi nk bersihkan kndang2 yg ad ni haa,,so,,dpt la brsihkan kndang simpanan,,mlenyer sedih la jgk,,orang lain dpt kandang kt depan yg ad pngunjung,,tapi kami kek bolakng tu haa,,sabo jo la piah,,,hehehhe,,tapi pper po,,best la jgk,,bley borak2 ngn haiwn tu tnpa rse sgn dn silu,,hahaaha,,,mengong jap mse tu,,release tnsion la ktekn,ngee~~

haaaa,,jge2,,nnti kena gigit,,cuak gler time ni,,huhuhu,,


comeiy kan,,hehehe,,kami brsihkn kndng dye la,,,,,
so,,bler dpt brsihkan kandng mse, x rse pnt pon,,mngekek kami glak,,ye la,,sumer x prnh wat kje ni,,bse brshkn sngkar kucing,,ni bler dpt kndng bso ponyer,,,rse gayut pula,,eh,,tkot la,,,apo laa,,hehheh,,tp seb baek ad pnjge dye,,kre brgtng ryong la kami,,,klo x brbual mmg x sah la,,,hahahhaha,,,,a.k.a bergossip la,,

muke pnat,,,so,,pasni nk g jlan plak!!!,,hahahah,,

haaa,,,pas da pnat2 bersihkan kndng kami ape lagi,,pnjng kaki la,,,,bkn ap,,nk gk jln2 kt zoo ni,,smntre msok x berbyo kn,,ape lagi,dgn kmera yg ad kt tgn ni,,snap la gmbo2 yg mnarik,,nk upload fb la ktekn,,hahahha,,jom tgk gmbo kiut kami ni,,,hihihi,,,

cik panjang!!!,,,

haaa,,jge2,,kng jtuh,,blkng tu sarng pk cik boye,,hahaaa,,

Pengalaman yang terindah, tersemat dihati,,=)

salam,,haii jmpe lagi kita,,so,,arni nk wat ap ek?,,hahahha,,taw da,,arini nk updte tntng pengalaman ktika mmbuat MCP( multi cmra prdction),,ye la,,bdk2 kom kn,,x ckop asenyer klo x wat ssuatu prodction ni,,,ehhe,,
so,mse taun 2 ktrang kena wat 1 prdction,,tjoknyer Ada bakat kew?,,,hehehhe,,dgar tjoknya pon da rse best,,

mse tu mmg agk frust jgklah nk wat,,nseb baik ad c..rizan sbgai lcterer,,huhuhu,,ktrng blajo mcm mana nak pasang kmera, nak shoot ,lighting dn psng kable,,mle2 tu agk ssah la,,tp lame2 best sgt,,mklum la da pandai kn,,hahaah,,

haaa,,,nmpak tak,,tjoknya pon da bst kn,,hahhaha

jadi, nak dijadikan crita,,rehearsel nk wat bnda ni bnyk kli jgk la,,,stiap mlm ktrng akn tercongok kt dpn pntu studio tv dn menanti c.rizan dan blik smpai larut mlm,,tp mmg brbaloi2 la,,best sgt,,dgn buat bnda ni dpt bnyak ilmu pngtahuan dn input yg bergune,,hehhe,,tqvm c,rizan..sbr dgn kerenah ktrng yg bnyk songeh ni haa..huhuhu..

itaa,,posing ta,,hahahha,,cmerawoman,,ngee~~


waahh,,,makeup artis gitu,,hahahhahha,,=D

tapi tanpa arahan dari director kami iaitu k.tengku, tntu x berjaya prdaksi kami ini,,hehheh,,,dgn ketegasan dr bliau yg mmbuatkan kami tkot dan membri komitmen yg sbtlnya dalam mnjayakan program ini,,hehehehhe,,

tudia,,,hehehe,,our beloved director!!,,ngee~~

namun,, ad yang menjadi tulang belakang atau org kuat yg mmbri kata2 semangat iaitu lecturer kami yg tercinta,,yang mngajar sbjek ini,,madam ella atau dikenali sebgai nurkarelawati bd karim,,tq madam krna snggup mngajar kami,,jasamu akn kami kenang smpai akhir hayat,,tp sekarng dye smbng blajo kt UK,,amek phd,,huhuhu,,gudluck madam,,sayang mdam sgt2,,luv you so much!!!,,,<3<3<3

dlam kenangan,,resemat dihati,huhuhu,,

Berkawan biar seribu,,,=)

salam,, hai,,brjumpa lagi kita! arni saya nk bercerita atau berkngsi dgn korang tntang sahabat,,sahabt adlh insan yg dekat dgn kita selepas Allah, Rasul dan ibubpa,, kita sring gelar shabt kita sbgai kwn baik,,tman tp msra dn sbgainy.
Dalam kita bersendirian,kita beruntung kerana….mempunyai seorang sahabat yang memahami kita.Sebagaimana kita mengharapakan keiklasan dan kejujuran.Seorang sahabat,begitulah juga dia. Tetapi kita sering terlupa akan hal itu.Cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita.Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya. Kita tidak memberi dia peluang untuk menerangkan keadaannya. Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri. oleh itu hargailah sahabat kita selagi mereka brsama ngn kita.sahabat sejati lbh ssh utk dcri drpd seribu kwn yg ad, mereka sntiasa brsma ngn kita ketika ssah dan senang.


CERIA..suke beno drng ni klo amek gmbo,,heehe








namun, ad jgk 'kawan mkn kwan'..ni yg amat ditakuti oleh sumer orang kerna mereka ditikam sr blkng oleh shbt mereka sndri,,sbgai cth shbt baik merampas pakwe sndri..ni yg kte BFF?,,best friend la sgt..oleh itu,,ktika mmilih shbt tu plih la dgn btol,,jika kita lihat remaja yg brmslah sosial spt rempit, dadah, mncri dan sbgainyer, majoriti mengikut rakan sebaya. itulah pdh klo slh plih,,




akhir sekali,,,hargailah shabt kerana mereka adlh tulang belakng kita ktika ssah dn senang,,,=)

senyuman sebagai penambah rasa,,



             senyum seindah suria,yang membawa cahaya..antara lagu yang sering didendangkan suatu ketika dahulu namun semua itu tidak memberi kesan kepada kita.Apa itu senyum?..pasti anda tertanya-tanya kenapa kita perlu senyum kepada orang lain.Tahukah anda bahawa senyum itu mempunyai 5 rahsia disebaliknya?.Antaranya adalah membantu memenjangkan hayat seseorang, mempengaruhi minda separa sedar, mempengaruhi orang lain, senyuman tulen dan palsu serta sebagai rawatan muka. kita juga dapat ketahui kelebihan-kelebihan senyum melalui 3 segi.iaitu dari segi islam,sains dan psikologi. jika kita lihat dari segi islam,senyum itu adalah diumpamakan sebagai satu sedekah,bahkan baginda saw juga mensunnahkan agar kita menghiasi diri dengan akhlak mulia ini. Bahkan dalam hadis lain disebutkan bahawa senyum itu ibadah,”Tersenyum ketika bertemu saudaramu adalah ibadah.” (HR Trimidzi, Ibnu Hibban, dan Baihaqi).


senyumlah!!!,,,=)

                jika kita lihat dari segi psikologi pula, senyum telah dianggap antara ubat dalam mengurangi stress, memberi kesan positif serta optimis.Oleh itu,dengan melemparkan senyuman kepada orang lain akan mengakibatkan kita terhindar dari penyakit stress. selain itu,jika kita lihat dari segi sains pula,orang yang suka senyum menyebabkan umurnya lebih panjang.kajian menganalisa gambar dari 230 pemain bisbol yang dimuatkan diBaseball Register, kelihatan rata-rata lelaki dengan senyuman lebar dan cemerlang hidup 4 – 9 tahun lebih lama daripada mereka yang hanya senyum sebentar, dan 7 tahun lebih lama daripada mereka yang tidak senyum.Orang yang senyum ikhlas, otot-otot wajahnya yang disebut orbicularis oculi tanpa sengaja akan mengejut, membuatkan kulit di sekitar matanya berkerut.Ini bererti, ketika seseorang memalsukan senyumannya,otot-otot orbicularis oculi nya tidak akan bergerak.